Το συνεχές κούρεμα του γκαζόν σε συνδυασμό με την απομάκρυνση του κομμένου χόρτου έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση των θρεπτικών στοιχείων του χώματος.

Συνεπώς, η ανάγκη του γρασιδιού σε άζωτο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ιχνοστοιχεία, μετά το κούρεμα, είναι μεγάλη.

Η λύση βρίσκεται στην ισορροπημένη λίπανση καθ'όλη την διάρκεια του έτους και με την πρώτη εφαρμογή να γίνεται την άνοιξη.

To Compo Floranid είναι ένα ειδικό λίπασμα για χλοοτάπητες που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

  • Η βραδεία αποδέσμευση του Αζώτου εξασφαλίζει τη λιπαντική δράση για διάστημα έως και 4 μήνες και καλύπτει 150m2.
  • Η μικρόκοκκη σύσταση του βοηθάει στην γρήγορη και σταδιακή αποδέσμευση των ιχνοστοιχείων του.
  • Έχει σύνθεση : 20-5-8+2MgO+TE
  • Μήνες εφαρμογής : Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος.
  • Συσκευασία : 3.75 Kg

 

Τρία απλά βήματα για την σωστή λίπανση του γκαζόν σας :

  1. Σκορπίστε το λίπασμα ομοιόμορφα με το χέρι ή με διανομέα σε στεγνό γκαζόν.
  2. Ποτίστε καλά το γκαζόν μία ή δύο φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 20 λέπτα.
  3. Κουρέψτε το γκαζόν με ύψος όχι μικρότερο των 4-5cm.

 

Είναι ένα πολύ διαδεδομένο κοκκοειδές που προσβάλλει πολλά είδη φυτών και πρόκειται να μας απασχολήσει πολύ από δω και στο εξής καθώς εκτός από το αμπέλι, τα εσπεριδοειδή, την τομάτα, την  πατάτα, και τα κολοκυνθοειδή, τελευταία έχει παρατηρηθεί έντονη προσβολή και στις καλλιέργειες της ροδακινιάς και της βερικοκιάς.

 

1 Ιουνίου, 2021

Οι σπιτικές τομάτες έχουν την καλύτερη γεύση! Αυτό το κατακόκκινο, γεμάτο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά λαχανικό, μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα στον κήπο, το μπαλκόνι ή την ταράτσα σας. Ανακαλύψτε τις πέντε πιο σημαντικές συμβουλές περιποίησης και απολαύστε μία πλούσια σοδειά μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου.

 

28 Μαΐου, 2021

UMBRELLA – Προστασία από τις επιβλαβείς συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας

Τα καλοκαίρια των τελευταίων ετών έχει παρατηρηθεί αισθητή αλλαγή στις κλιματικές συνθήκες.

 

Το Stomp® Aqua με δραστική ουσία pendimethalin είναι η εξελιγμένη μορφή σκευάσματος. H καινοτομία στη φόρμουλά του είναι ότι έχει ως βάση του το νερό και περιέχει την αξιόπιστη δραστική ουσία υπό μορφή μικροκάψουλας (CS: εναιώρημα μικροκάψουλας).

20 Ιανουαρίου, 2021

Το SOLFERRO είναι ένα λίπασμα θειικού σιδήρου σε κοκκώδη μορφή, ενισχυμένο με μείγμα ιχνοστοιχείων, και καθίσταται το ιδανικό σκεύασμα για την πρόληψη και διόρθωση των χλωρώσεων. Η αποτελεσματική δράση του ενδείκνυται για χρήση στον αγρό για ποικίλες καλλιέργειες, προσφέροντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας!

 

 

Διανύουμε την περίοδο του κλαδέματος, γι’ αυτό αποφασίσαμε να σας κάνουμε μία μικρή ενημέρωση σχετικά με το κλάδεμα, αλλά να σας ενημερώσουμε και για τα κατάλληλα εργαλεία που θα μπορέσουν να σας λύσουν τα χέρια.

 

16 Δεκεμβρίου, 2020

Είναι ένα προϊόν ξεχωριστής παγκόσμιας τεχνολογίας παραγωγής και αποκλειστικής διάθεσης από τη γερμανική εταιρεία SKW Piesteritz. Σε αυτό εφαρμόζονται 2 τεχνολογίες, η Piamax και η Electron τεχνολογία.

 

24 Οκτωβρίου, 2020

 

Η εταιρία Syngenta μας προσφέρει το πλήρες χαρτοφυλάκιο της στην καλλιέργεια της Ελιάς.

Στόχος αυτού του τεχνικού φυλλαδίου είναι η καταπολέμηση του Κυκλοκόνιου και Γλοιοσπόριου.

 

4 Σεπτεμβρίου, 2020

Μετασυλλεκτική Λίπανση

  1. Σημασία της μετασυλλεκτικής λίπανσης

Η εφαρμογή λιπασμάτων μετά το πέρας της συγκομιδής των καρπών και πριν την έναρξη του χειμώνα, αποτελεί μία σημαντική κίνηση στη διαχείριση των οπωροφόρων δένδρων 

6 Αυγούστου, 2020

Το MimoxZn είναι ένα βιολογικό σκεύασμα από άνθη μιμόζας, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ελλείψεις ψευδαργύρου και μαγγανίου τόσο διαφυλλικά όσο και από το εδάφος.

 

 

13 Ιουλίου, 2020

Τo Copfort είναι υγρό λίπασμα γλυκονικού χαλκού 6%, ελεύθερο αλάτων.

Είναι ένα προϊόν το οποίο παρέχει χαλκό στα φυτά και προστατεύει από πιθανές αβιοτικές καταπονήσεις.

 

Σελίδα 1 από 4