Stomp® Aqua – Η νέα γενιά του Stomp® με τη δύναμη της μικροκάψουλας!

Το Stomp® Aqua με δραστική ουσία pendimethalin είναι η εξελιγμένη μορφή σκευάσματος. H καινοτομία στη φόρμουλά του είναι ότι έχει ως βάση του το νερό και περιέχει την αξιόπιστη δραστική ουσία υπό μορφή μικροκάψουλας (CS: εναιώρημα μικροκάψουλας).

Στόχος της νέας γενιάς Stomp® :

Οι καλλιέργειες συνεχώς ανταγωνίζονται με τα ζιζάνια για τα θρεπτικά συστατικά, το χώρο και το φως του ήλιου. Εάν λοιπόν δεν γίνει ο επιθυμητός έλεγχος, τα ζιζάνια μπορούν να αναπτυχθούν μαζί με την καλλιέργεια ή και να τη ξεπεράσουν και έτσι λόγω του ανταγωνισμού να μειωθεί σημαντικά η απόδοση της καλλιέργειας.

Η σωστή διαχείριση τους έγκαιρα, αποτελεί βασικό παράγοντα της επιτυχίας και σε αυτό έρχεται να βοηθήσει το Stomp® Aqua, το οποίο είναι ένα εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολύ νωρίς στην καλλιέργεια, είτε προσπαρτικά είτε μεταφυτρωτικά, ελέγχοντας τα ζιζάνια μέσω της αναστολής του σχηματισμού μικροσωληνίσκων της μητωτικής ατράκτου, εμποδίζοντας έτσι την κυτταρική διαίρεση.

Η δραστική ουσία pendimethalin που περιέχεται στο Stomp® Aqua έχει αποδεδειγμένη δράση κατά των ζιζανίων, σε μεγάλο εύρος καλλιεργειών!

 

➡ ΑΡΓΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ: 

Μεγαλύτερη διάρκεια δράσης με τη νέα εξελιγμένη μορφή μικροκάψουλας. Η σύνθεση της μικροκάψουλας (CS) μεγιστοποιεί τη διάρκεια δράσης του, καθώς μετά την εφαρμογή του απελευθερώνεται σταδιακά από τις κάψουλες. Ένα μέρος των μικροκάψουλων διασπάται κατά την διάρκεια του ψεκασμού και η απαραίτητη ποσότητα δραστικής ουσίας απελευθερώνεται. Η υπόλοιπη ποσότητα δραστικού παραμένει στην επιφάνεια του εδάφους και προστατεύεται από την κάψουλα για την αργή αποδέσμευσή τους.

➡ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ:

Οι μικροκάψουλες που περιέχει η σύνθεση του Stomp® Aqua, προστατεύουν τη δραστική ουσία pendimethalin από τις υψηλές θερμοκρασίες και από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο αποφεύγοντας τη φωτοδιάσπασή της. Έτσι, η δραστική ουσία απελευθερώνεται όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές (βροχοπτώσεις) για την ανάπτυξη των ζιζανιών, και έτσι καθίσταται προϊόν υψηλής αποτελεσματικότητας!

➡ ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ:

Αυτό που παρατηρείται από τη χρήση του pendimethalin σε μορφή EC, είναι ο αποχρωματισμός των υλικών που έρχεται σε επαφή καθώς εμφανίζεται ένα έντονο κίτρινο χρώμα που εισχωρεί στα υλικά. ​Η απορρόφηση αυτή οφείλεται στους διαλύτες που περιέχονται στη μορφή EC και ο καθαρισμός της χρωματισμένης επιφάνειας καθίσταται σχεδόν αδύνατος.

Η λύση προσφέρεται με το Stomp® Aqua! Η καινοτομία του σκευάσματος κρατά τον εξοπλισμό καθαρό. Τα μηχανήματα, τα ακροφύσια και τα ρούχα εργασίας ξεπλένονται εύκολα με νερό, χωρίς να παρουσιάζουν κίτρινους μεταχρωματισμούς και επανέρχονται στο αρχικό τους χρώμα με ευκολία, δίνοντας τέλος στο κίτρινο χρώμα!

➡ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΜΥΡΩΔΙΑ:

Το Pendimethalin έχει υψηλή τάση ατμών (1,94 mPa, 25ΟC ). Η μικρή απώλεια εξάτμισης έχει ως συνέπεια τη αύξηση της αποτελεσματικότητας κάνοντας το λιγότερο πτητικό και χωρίς τη χαρακτηριστική οσμή των EC.

✅ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ECO PACK:

Η BASF με την παρουσίαση του νέου προϊόντος, κάνει παρουσίαση και της νέας eco pack συσκευασίας, η οποία είναι ιδιαίτερα χρηστική και φιλική στο περιβάλλον.​

Η νέα συσκευασία, eco pack, είναι :​

  • ελαφρύτερη
  • ευκολότερη στο χειρισμό​
  • με λαβή στο καπάκι​
  • χωρίς σφραγίδα αλουμινίου
  • με πρόσθετο πώμα που μειώνει την έκχυση κατά το άδειασμα στο βυτίο.​

Με την νέα συσκευασία Stomp® Aqua, ο κίνδυνος επαφής του φυτοπροστατευτικού προϊόντος με τον χρήστη ελαχιστοποιείται και παράλληλα μπορεί ο παραγωγός να κερδίσει έως και 25% του χρόνου του από την βελτιωμένη ταχύτητα ανοίγματος, έκχυσης και ξεπλύματος του μπουκαλιού.​

 

Comments are closed.